Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Papryka nadziewana mięsem mielonym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka papryk
mięso mielone 1/2 kg
jajko
cebula
łyżeczka majeranku
sól, pieprz do smaku
bulion 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Papryka nadziewana mięsem mielonym

Papryki rozcięłam na połówki, bo tak mi się lepiej nakłada farsz, posoliłam a po chwili obsmażyłam z obu stron na patelni grillowej.
Mięso podsmażyłam trochę na patelni z pokrojoną w kostkę cebulą. Bułkę namoczyłam w bulionie, potem dobrze odcisnęłam i rozdrobniłam. Połączyłam z ostudzonym lekko mięsem, wbiłam jajko, wymieszałam i doprawiłam.
Nałożyłam farszu do połówek papryk, ułożyłam je ciasno w rondlu, podlałam bulionem i dusiłam pod przykryciem około 20 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 28.12.2013 00:45
lubię taką:)
goofy9 15.11.2011 21:59
wygląda pysznie
PaniMISIOWA 25.10.2011 16:38
a ja nie lubię połączenia ryżu i mięsa, więc te papryczki bardzo mi pasują :-)
Izabela/bella81 30.08.2011 11:59
musi byc smaczna
Koper 03.05.2011 20:04
fajne danie :)
aginaa 05.11.2010 12:31
super pomysl
Grażyna13 27.10.2010 14:09
Taką też robię !
ben-ka 27.10.2010 13:52
Widziałaś moją paprykę? jest \"oszczędna\":) ja mięso mieszam z ryżem.
Goya 21.10.2010 14:08
ja robię troche inaczej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak