Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka z kurczaka 5 szt
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
szpinak 10 dag
masło 5 dag
olej 2 łyżki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka z kurczaka nadziewane pieczarkami

Udka z kurczaka umyć, osuszyć w papierowym ręczniku, delikatnie wyjąć kości. Mięso oprószyć solą i pieprzem, natrzeć czosnkiem, skropić olejem, odstawić na pół godziny do lodówki. Na połowie masła zrumienić posiekaną cebulę z pieczarkami. Na drugiej połowie masła poddusić umyty i pokrajany szpinak, posolić do smaku. Na mięso z udek nakładać szpinak i pieczarki, mocno zwijać, spiąć wykałaczką lub owinąć sznurkiem, zawinać w folię, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, , włożyc do nagrzanego piekarnika na 190 stopi na około 1 godziny. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 31.01.2014 20:32
Muszą być smaczne.
M. Monroe 09.11.2012 23:13
poezja smaku !
Angelika10 11.03.2012 23:56
smaczne
plocia 24.10.2010 13:44
Smaczne, robiłam takie dla męża

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak