Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka duszone w piwie

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka 1 kg
mąka 2 łyżki
cebula 30 dag
piwo 1 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
angielskie ziele 6 nasion
kminek 0,5 łyżeczki
czosnek 2 ząbki
sól do smaku
pieprz do smaku
smalec 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka duszone w piwie

żeberka umyć, pokrajać na porcje, otoczyć w mące i obrumienić na tłuszczu, razem z pokrajaną cebulą.Przełożyć do rondla, podlać piwem, dodać liście laurowe, angielskie ziele, kminek . Dusić pod przykryciem do miekkości uzupełniając ubytek piwa wodą. Dodać rozgnieciony czosnek. Przyprawić do smaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 28.11.2013 21:09
Pyszne i sycące.
mela25 23.01.2013 19:08
Wyśmienite
Aneta41 26.11.2012 17:45
z piwkiem rewelacja:)
Katarzyna59 24.05.2012 10:23
muszą być bardzo apetyczne
Agnik 19.12.2011 15:23
rewelka
Agnik 19.12.2011 15:23
rewelka
Karolcia12 25.10.2010 20:22
pyszne
plocia 24.10.2010 13:45
Monika, chyba każdy by się skusił hehe
plocia 24.10.2010 13:45
Monika, chyba każdy by się skusił hehe
Monika193
Monika193 22.10.2010 13:26
z piwkiem to wiadomo że dla mnie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak