Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszczyk Czerwony z krokiecikami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

grzyby leśne 1 miseczka
kapusta kiszona 0,5 kg
ciasto naleśnikowe ile wyjdzie
sól do smaku
jajko 1 sztuka
olej do smażenia do smażenia
barszcz czerwony 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: Barszczyk Czerwony z krokiecikami

Ciasto na naleśniki oczywiście znajdziecie w moich przepisach :)

Obgotowane grzybki i kapuchę (Grzybki 3 razy) (Kapucha 1 raz) .
Przepuszczamy grzybki przez maszynkę lub kroimy nożem a kapuchę trzeba pokroić ręcznie bo jest lepsza niż przepuszczona przez maszynkę .
Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Zawijamy farsz w naleśniki w ruloniki.

Wybijamy jajko ,rozbijamy i obtaczamy nasze krokieciki w jajku a potem bułce i na rozgrzany olej :)
Obsmażamy z każdej strony i gotowe :)

Nastawiamy wodę na barszczyk czerwony i można już wcinać ^^
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak