Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jabłka smażone

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 1/2
mąka 25 dag
woda 1/4 litra
jajko 2

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłka smażone

Przesianą mąkę wsypać do miski. Dodać wodę, żółtka i wyrobić łyżką. Ubić pianę z białek, dodać do ciasta. Obrane jabłka bez gniazd nasiennych pokroić w plastry(ok 1cm). Każdy kawałek wbić na widelec, zanurzy z rozgrzanym olejem i smażyć na jasnozłoty kolor.
Po zdjęciu z patelni posypać cukrem pudrem i cynamonem, polać miodem lub syropem, jak kto lubi ;]

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rakow2
rakow2 28.12.2011 16:03
dobre
Krzysztof42 27.02.2011 14:19
lubię jabłka nawet smażone
bursztynek 16.02.2011 18:30
dobre, robię coś podobnego, muszę wypróbować wg Twojego przepisu
Neetka90 12.01.2011 19:06
dobry przepis
ElizaT 24.11.2010 08:08
super
accee 20.11.2010 15:04
REWELACJA
wanda5 03.10.2010 20:40
sa slodziutkie i pyszne uwielbiam je
ewelina/bunia 13.07.2010 15:49
wygląda smakowicie ten przepis....

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak