Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Krupnik zabielany z grzybami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 1 szt
pietruszka 1 szt
cebula 1 szt
grzyby suszone 5 szt
ziemniaki 3 szt
mleko 1 szkl
masło 5 dag
natka pietruszki 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 1 kostka
kasza jęczmienna 0,5 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Krupnik zabielany z grzybami

Marchew i pietruszkę, zetrzeć na tarce o największych oczkach, dodać pokrajaną cebule, podsmarzyć na połowie tłuszczu, nie rumienić.Zalać niewielką ilością wody, dodać namoczone grzyby, ugotowac. Oddzielnie ugotowac kaszę w trzech szklankach wody, Pod koniec dodać pokrajane w kostkę ziemniaki, kostkę bulionową. Połączyć warzywa z kaszą, dodać pozostaly tłuszcz i mleko. przyprawić do smaku, posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 06.01.2014 11:21
Ciekawa propozycja,z grzybami krupniku nie gotowałam.
Marko 09.06.2012 17:54
wyśmienity
Monika193
Monika193 22.10.2010 13:24
oj, narobiłaś mi Reniu smaka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak