Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kabaczek nadziewany kaszą gryczaną

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kabaczek 2 szt
kasza gryczana 20 dag
papryka 3 szt
pomidory bez skórki 3 szt
ser feta 20 dag
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
pieprz do smaku
bazylia świeża 1 łyżka
olej 2 łyżki
ketchup do smaku
bulion 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kabaczek nadziewany kaszą gryczaną

Kabaczki przekrajać wzdłuż na połowę, wydrążyć miąższ, włożyć do wrzącej osolonej wody obgotować na półmiękko. Kaszę gryczaną ugotować dodajac kostkę bulionową. Cebulkę dymkę, trzy kolory papryki, pomidory, podsmażyć na oleju, połączyć z ugotowaną kaszą, przyprawić do smaku, dodać posiekaną bazylię, wymieszać. Nałożyć do kabaczek, zapiec, Podawać z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IlonaAlbertos 03.01.2014 21:29
Ciekawy pomysł.
Aleksandraa 14.07.2012 09:05
z kaszą kabaczka jeszcze nie jadłam ale brzmi świetnie :)
Halusia 11.08.2011 21:49
pycha
Monika193
Monika193 05.11.2010 09:07
myślę, że będzie pyszny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak