Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kalafior z oliwkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwy 4 łyżki
Mały słoik czarnych oliwek 1
koncentratu pomidorowego 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kalafior z oliwkami

Umyty kalafior podzielić na różyczki następnie podsmażyć go na oliwie. Wyłożyć go na talerz a na patelnię wrzucić pokrojoną cebulę. W międzyczasie podlać ja wodą i sokiem z cytryny. Całość zagotować. Przelać do rondelka i włożyć kalafior. Posolić i dusić do miękkości. Odcedzić i wyjąć na talerz. Do rondla zaś dodać koncentrat pomidorowy i chwilę pogotować aż zgęstnieje. Doprawić do smaku. następnie dodać do sosu pokrojone na plasterki oliwki. Powstałym sosem polać kalafior.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 25.06.2011 02:35
kiedyś nie lubiłam oliwek, teraz je uwielbiam :-)
gosia561 01.02.2011 14:17
ciekawe
IlonaAlbertos 29.10.2010 00:35
Interesujący przepis, nie robiłam nigdy takiego kalafiora.
buksiak12 15.09.2010 14:06
smakowity przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak