Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion drobiowy 1 litr
ziemniaki 6-7 sztuk
marchewka 1 sztuka
pietruszka 1 sztuka
pieczarki 8 sztuk
sól do smaku
mąka 1 łyżka
śmietana 1 łyżka
olej 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Ziemniaki, marchewkę i pietruszkę obrać, pokroić w kostkę, bulion zagotować z warzywami. Gotować do miękkości. Na oleju podsmażyć pokrojone w plasterki pieczarki. Pod koniec smażenia dodać mąkę i śmietanę, następnie szklankę bulionu, gdy się zagotuje dodać do zupy. Pod koniec gotowania doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wafelek2601 01.07.2013 06:43
Jedna z moich ulubionych zup
Seba 27.01.2013 09:36
uwielbiam pieczarkową
IKrakowianka 03.09.2012 20:18
pycha :)
RenataZ-et 04.05.2012 21:46
najlepsza!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak