Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia faszerowana kapustą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 25 dag
szynka 30 dag
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
cebula 1 szt
pieprz do smaku
boczek wędzony 10 dag
sól do smaku
cukinia 3 szt
kapusta biała 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia faszerowana kapustą

Kapustę ugotować, odcedzić. Boczek drobno pokrajać, wytopić i zrumienić na nim posiekaną cebulę, dodać pokrajane pieczarki, szynkę i koncentrat pomidorowy. zamieszać, dusić około 10 min, przyprawić do smaku, solą i pieprzem. Cukinie przekrajać wzdłuż na połowę,wydrążyć miąższ, włożyć do osolonej wody i podgotowac na półmiękko. Wyjąć z wody i napełnić farszem. Zapiec w nagrzanym około 180 stopni piekarniku aż cukinia będzie miękka.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

czekoladka_m 07.11.2013 15:02
Musi być pyszna z dodatkiem kapusty:)
m1monika 25.07.2012 11:16
super!!!
angelika14 04.06.2012 12:33
takiej cukinii faszerowane jeszcze nie jadłam
romanrafal
romanrafal 06.04.2012 17:06
ciekawe
KasiaK90 07.03.2012 10:58
super
olkaaa 20.01.2012 07:46
uwielbiam cukinię
Iwona51
Iwona51 15.01.2012 13:12
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak