Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z warzywami

3.0
(19)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

marchewka 30 dag
sól, pieprz
pieczarki 40 dag
cebula
olej 3 łyżki
biała kiełbasa 1 kg
ocet winny 1 łyżka
Majeranek suszony Prymat
pół główki sałaty

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z warzywami

Marchewki obrać i pokroić w kostkę. Następnie pogotować je w osolonej wodzie przez 5min. Cebulę obrać, drobno posiekać. Pieczarki usmażyć na oleju. Dodać cebulę i zeszklić, przyprawić solą i pieprzem.Obrać z osłonek białą kiełbasę, farsz rozdrobnić i zagnieść z majerankiem. Dodać pieczarki z cebulą i marchewki. Piec 50min w temp 200st. Zlać sos, ostudzić pasztet. Pozostałe pieczarki pokroić w plasterki, połączyć z rozdrobnioną sałatą. Ocet przyprawić solą i pieprzem, utrzeć z olejem i polać sałatkę. Ostudzony pasztet pokroić, podawać z sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kanu83 16.05.2011 16:53
rewelacja
traktorek 31.03.2011 11:54
ciekawa odmiana
Bart 22.12.2010 18:37
spróbuję
Jaheira11 22.12.2010 18:19
a pasztecie warzywnym nie słyszałam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak