Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet z marynowanej kaczki

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z kaczki 40 dkg
wątróbka drobiowa 50 dkg
słonina 20 dkg
jajko 3 sztuki
masło 30 dkg
sól, pieprz do smaku
porto 1/2 szklanki
winiak 1 kieliszek
otarta skórka i sok z pomarańc

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet z marynowanej kaczki

Zrobić marynatę do mięsa: otartą skórkę i sok z pomarańczy połączyć z połową szklanki porto i kieliszkiem winiaku. Filety z kaczki i oczyszczoną z błon wątróbkę ułożyć w salaterce, zalać marynatą, wymieszać i przykryć. Odstawić na całą noc w chłodne miejsce. Filety z kaczki i wątróbki zmiksować razem z marynatą na gładką masę. W trakcie miksowania wbijać po 1 jajku i stopniowo wlewać roztopione masło. Formę pasztetową wyłożyć plasterkami słoniny, napełnić masą pasztetową. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do temp. 200 stopni i piec 70-80 minut. Pozostawić na noc do wystudzenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 21.10.2010 23:21
Jeszcze takiego nie jadłam
RenataZ-et 21.10.2010 23:21
Jeszcze takiego nie jadłam
matii6 21.10.2010 11:20
z kaczki nie robiłam,ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak