Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale na wodzie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
palma 2 szt
jajko 2 szt
cukier 2 łyżki
drożdże 7 dag
mleko 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale na wodzie

Cukier i palmę roztopić w garnku, długo mieszać. Potem ostudzić. Dodać jajka. Mleko i drożdże rozpuścić na zimno. Potem dodać to do palmy z cukrem i mieszać na drobną masę, potem dodać mąkę ciągle mieszając do uzyskania jednolitej masy.
Kulę włożyć do zimnej wody, tak długo aż podejdzie do góry i popęka. Podzielić na 4 części. Rozwałkować i dzielić na trójkąty, które należy wypełnić dżemem. Piec w 220 st C, a ż do zarumienienia ciasteczek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 10.06.2011 08:19
pycha
agata1722
agata1722 30.12.2010 20:30
super
alaaa 16.12.2010 19:07
też robiłam są pyszne
Justyna73 02.11.2010 13:52
są rewelacyjne, bo robiłam
plocia 29.10.2010 21:41
Wow, świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak