Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mintaj pod kołderką brzoskwiniową

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z mintaja 2 szt
cebula 1 szt
sól i pieprz do smaku
brzoskwinie w puszce 6 połówek
papryka czerwona 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj pod kołderką brzoskwiniową

Rybę osalamy i dzielimy na mniejsze porcje. Brzoskwinie, paprykę i cebulę kroimy w kostkę i dusimy w rondlu w małej ilości oliwy, mieszankę następnie solimy i pieprzymy. Rybę podsmażamy na oliwie, gdy będzie złocista na patelnię dodajemy wcześniej uduszone brzoskwinie i podsmażamy jeszcze przez chwilę. Możemy podawać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

PaniMISIOWA 22.02.2011 17:21
ciekawe połączenie z brzoskwiniami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak