Babeczki z bitą śmietaną

Babeczki z bitą śmietaną

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąki

    15 dag
  • masła

    8 dag
  • żółtka

    2
  • cukru pudru

    4 dag
  • kremówki

    25 dag
  • laski wanilii

    1/2
  • bezów

    kilka sztuk
  • truskawek

    kilka sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę przesiać dodać masło i żółtka utarte z cukrem. Zagnieść ciasto i odstawić je na 30 minut do lodówki. Następnie rozwałkować i wylepić małymi kawałkami foremki do babek. Piec na złoty kolor w temp. 175 stopni. Śmietanę ubić na sztywno i fixem i rdzeniem wanilii. Truskawki drobno pokroić, bezy pokruszyć wszystko dodać do śmietany delikatnie mieszając. Każdą jedną babeczkę napełnić tak przygotowaną masą.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

pacpaw

28.06.2012 21:59
znakomite

kate.500

13.04.2011 13:48
fajny przepis.

Angelika10

21.03.2011 01:32
Babeczki mniam mniam ;)

Krzysztof42

27.02.2011 14:23
lubię babeczki

Iwona51

08.02.2011 11:00
pycha

bietka

01.12.2010 09:47
uwielbiam:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat