BEZIKI !

BEZIKI !

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • białka

    5 SZT
  • cukier puder

    18 DAG
  • cukier waniliowy

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

MISKĘ Z BIAŁKAMI USTAWIĆ NA GARNKU Z GOTUJĄCĄ SIĘ WODĄ. DOSYPAĆ CUKIER PUDER ORAZ CUKIER WANILIOWY I MIESZAĆ MASĘ DO MOMENTU, GDY CUKIER CAŁKOWICIE SIĘ ROZPUŚCI. NASTĘPNIE MISKĘ ODSTAWIĆ, BIAŁKA UBIJAĆ ROBOTEM LUB TRZEPACZKĄ DO UZYSKANIA BARDZO SZTYWNEJ PIANY. MAŁE BEZIKI KŁAŚĆ ŁYŻKĄ NA BLACHĘ WYSMAROWANĄ TŁUSZCZEM. PO UPIECZENIU DOBRZE WYSUSZYĆ.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorian

13.02.2012 08:14
pycha

Lidia6

23.01.2012 17:25
uwielbiam bezy

anulka69

05.01.2012 11:20
pycha

iga2

05.11.2011 21:05
lubie

dianix

31.07.2011 19:23
uuu bomba! musze chyba skorzystać z przepisu!

motomaniak

22.06.2011 20:11
mniam

jolaxa1

20.06.2011 22:55
super

agata1722

12.04.2011 08:36
pycha

jolaxa1

02.03.2011 22:08
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat