Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa węgierska (magdyarska)

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wołowina 0,5 kg
wieprzowina 0,5 kg
fasolka czerwona 1 puszka
ziemniaki 4 szt.
Papryka słodka mielona Prymat 2 łyżeczki
bulion drobiowy 2 litry
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt.
cebula 3 szt.
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
mąka 2 łyzki
pieprz i sól do smaku do smaku
papryka czerwona 1 szt.
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: zupa węgierska (magdyarska)

Wołowinę pokroić w kostkę i podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju. Przerzucić do
garnka, zalać wywarem i gotować około godziny na niedużym ogniu. W trakcie gotowania wołowiny - wieprzowinę również smażymy i dodajemy do wołowiny w garnku. Cebulę kroimy w kostkę, smażymy na złoto i dorzucamy do gotującego się mięsa. Przyprawiamy solą i pieprzem. Po upływie godziny lub wcześniej ,gdy już wołowina zmięknie, na 20 minut przed końcem gotowania dodajemy: warzywa: pokrojone w kostkę ziemniaki, paprykę i fasolę. Zupę doprawiamy papryką słodką i ostrą w proszku. Dodajemy koncentrat koncentrat pomidorowy i całość ok 15 min przed końcem planowanego gotowania zagęszczamy mąką rozrobiona w wodzie. Smacznego!!!
Jeżeli całość ma trwać krócej ,a wszystko zależy od wołowiny w zasadzie - to musimy ją wcześniej potraktować tłuczkiem - przyśpieszy to proces smażenia i gotowania - oraz jak każdemu wiadomo w kuchni jak w małżeństwie - \"bite mięso lepiej smakuje\" ;)))

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 08.02.2013 12:23
takiej jeszcze nie jadłam ale wygląda na bardzo smaczną
agnieszkalider 23.12.2012 12:12
wspaniale się prezentuje
aisoglam 08.12.2012 11:25
Fajna kompozycja, pikantna, wyrazista i aromatyczna. Fajny przepis :)
M. Monroe 11.11.2012 13:11
co restauracja to obyczaj. ja kiedyś jadłam z kurczakiem zamiast wołowiny ... żałosne. ta jest bardzo kompletna !
Dorian 28.10.2012 19:12
pycha
ALAGOR 26.10.2012 17:41
podpisuje sie pod tym przepisem obiema rekami i nogami - sam go zmodyfikowalem - rzadko taka jadam w restauracjach :(
Iwusia 13.10.2012 21:14
bardzo apetycznie się zapowiada
Jodaj 09.10.2012 07:14
bardzo smacznie wygląda :) i smak na pewno tej zupki pyyyszny :)
Bernadeta1 06.10.2012 10:03
lubię wyraziste i ostre smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak