Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w sosie koperkowym.

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurczaka 3
cebula
olej do smażenia
beszamel 2 szklanki
koperek 1/2 pęczka
sok z cytryny
sól, cukier, pieprz
groszek zielony 1/2 mrożony
papryka czerwona 1

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w sosie koperkowym.

Udka dzielimy na części.Ze wszystkich stron nacieramy solą i pieprzem.W rondlu rozgrzewamy olej i smażymy udka na rumianu z obu stron.Paprykę oczyszczamy i kroimy w paski.Cebulę drobno kroimy.Groszek rozmrażamy.Warzywa dodajemy do kurczaka,doprawiamy do smaku i dusimy 20 minut.Do sosu beszamelowego wrzucamy posiekany koperek,doprawiamy do smaku sokiem z cytryny,solą i pieprzem,zagotowujemy.Kurczaka polewamy sosem,dusimy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak