Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z kapusty i fasoli

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta 70 dag
fasola 20 dag
cebula 1 szt
olej 4 łyżki
jajko 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
tłuszcz do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z kapusty i fasoli

Kapustę oczyścić, opłukać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i odcisnąć. Wypłukaną i namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła, odcedzić. Kapustę i fasolę przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, dodać do masy. Wymieszać masę z jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Uformowac kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 01.11.2012 09:16
fajne
rakow2
rakow2 28.12.2011 16:02
tego jeszcze nie jadłam ?
Justa32 05.08.2011 12:49
mniam
kriso 03.08.2011 12:49
świetne
ben-ka 30.05.2011 16:11
nie jadłam takich kotletów,trzeba wypróbować.
iwona332 17.08.2010 00:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak