Kotlety z kapusty i fasoli

Kotlety z kapusty i fasoli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

kg

kostka

gr

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta

    70 dag
  • fasola

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • olej

    4 łyżki
  • jajko

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • bułka tarta

    do panierowania
  • tłuszcz

    do smażenia
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Kapustę oczyścić, opłukać, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić i odcisnąć. Wypłukaną i namoczoną poprzedniego dnia fasolę ugotować w tej samej wodzie, w której się moczyła, odcedzić. Kapustę i fasolę przepuścić przez maszynkę. Cebulę obrać, posiekać, zeszklić na oleju, dodać do masy. Wymieszać masę z jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Uformowac kotlety, obtoczyć w tartej bułce i usmażyć na mocno rozgrzanym oleju.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agnieszka214

01.11.2012 09:16
fajne

rakow2

28.12.2011 16:02
tego jeszcze nie jadłam ?

Justa32

05.08.2011 12:49
mniam

kriso

03.08.2011 12:49
świetne

ben-ka

30.05.2011 16:11
nie jadłam takich kotletów,trzeba wypróbować.

iwona332

17.08.2010 00:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat