Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

jajka z grzybami w sosie z pora

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula
por 200 gram
mąka
śmietana 1/8 l
sól
pieczarki 100 gram
Pieprz biały mielony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
siekana pietruszka
bulion 250 mięsny
jajko ugotowane na twardo 4 szt

Przepis i sposób przygotowania na: jajka z grzybami w sosie z pora

jaja obrać ze skorupek.cebulę i pora pokroić w paski. Cebulę wraz z porem zeszklić na maśle i przełożyć na talerz.Tłuszcz ze smażenia cebuli i pora oprószyć mąką i wymieszać. Dodać 1/8 l wody,chwile gotować,stale mieszając. grzyby pokroić w plasterki,dodać sosu i zagotować. Dodać przyprawy,pietruszkę pora,cebulę i zagotować. sos doprawić do smaku włożyć do niego jaja i podgrzać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak