Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane 1 kg
mąka ziemniaczana 1 szkl.
jajko 1 szt.
sól 1 łyżka
masło 1/2 kostki

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

Do miski wyłożyć rozgniecione ziemniaki, dodać mąkę ziemniaczaną, jajko i szczyptę soli. Wyrobić na gładką masę. Formować kulki i palcem robić dziurkę. Gotować w osolonej wodzie. Odcedzić i polać masłem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mamusia1 03.04.2012 12:59
pyszne
mamusia1 03.04.2012 12:59
pyszne
Wiesława1 06.03.2012 20:42
super!
mamusia1 04.12.2011 16:10
super
mamusia1 04.12.2011 16:10
super
Beata73 12.11.2011 12:51
pycha
Beata73 12.11.2011 12:51
pycha
kuklik 31.12.2010 12:19
ido tego dużo pieczonego sosiku
Beata73 16.12.2010 20:33
fajne
mamusia1 10.12.2010 21:15
te mają dziurkę!
Joanna108
Joanna108 10.11.2010 08:10
Kluski śląskie muszą mieć jedną - zasadniczą- rzecz. Wgłębienie w środku, czyli tzw dziurkę na sos :). Bez tego nie są śląskie ;). Mówi wam to urodzona i mieszkająca na Śląsku pół-Ślązaczka pół-Kresowianka :).

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak