Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Parówka w cieście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 kg
drożdże świeże 10 dkg
jajko 2 sztuki
mleko 2 szklanki
parówki 12-14 sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Parówka w cieście

Najpierw robimy zaczyn ze szklanki ciepłego mleka drożdży i łyżeczki cukru i łyżki mąki (mieszamy i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia− 10 minut). Z zaczynu, 2 jajek, szklanki mleka ciepłego i mąki wyrabiamy ciasto robimy kulki jednakowej wielkości kładziemy na stolnicy żeby trochę wyrosły. (ok 10 minut). Po czym kulki rozwałkowujemy i owijamy ciastem każdą parówkę (można dodać odrobinę żółtego sera do środka). Wykładamy na blachę wyłożoną pergaminem i pieczemy w 180 stopniach na złoty kolor. Polewamy ketchupem i możemy konsumować

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 10.06.2012 06:33
mniam
PaniMISIOWA 16.07.2011 13:11
ale fajne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak