Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pizza z kukurydza i polędwicą sopocką

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka 1/2 kg.
mleko 1/2 szkl.
przecier pomidorowy 2 łyzki
zioła do pizzy 2 łyzki
polędwica sopocka 25 dkg
kukurydza w puszce 1/2 op.
ser żółty 20 dkg.
drożdże 4 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: pizza z kukurydza i polędwicą sopocką

Z podanych składników zarobić ciasto i wyłożyć nim dużą blachę. Posmarować go przecierem pomidorowym i posypać ziołami do pizzy. Na to położyć plasterki polędwicy i kukurydzę . Przykryć serem żółtym i piec w piekarniku aż ser się zrumieni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 10.03.2014 22:49
super fajna
mamusia1 04.04.2012 16:18
smaczniutka!
mamusia1 04.04.2012 16:18
smaczniutka!
mamusia1 05.12.2011 17:04
wspaniała
mamusia1 05.12.2011 17:04
wspaniała
Beata73 16.11.2011 14:32
palce lizać!
Beata73 16.11.2011 14:32
palce lizać!
Beata73 15.12.2010 19:55
moja ulubiona!
mamusia1 08.12.2010 17:13
wspaniała!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak