Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety grzybowe.

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
sól do smaku
pieprz do smaku
mleko 1/2 szklanki
olej
masło 1-2 łyżki
jajko 2 szt.
grzyby świeże 1/2 kg
Bułka tarta klasyczna Prymat 5 szklanki
bułka czerstwa 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety grzybowe.

Bułkę namoczyć w mleku.Grzyby pokroić i podsmażyć na maśle.Następnie grzyby i bułkę przepuścić przez maszynkę.Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na oleju.Wymieszać z grzybami dodać jajka i połowę bułki tartej.Dokładnie wymieszać.Formować kotlety,obtaczać w bułce i smażyć na złoty kolor.Najlepiej podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak