Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ciasteczka francuskie do kawy II

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 opakowanie
gruszki 2-3
cukier brązowy
suszone morele
anyż 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: ciasteczka francuskie do kawy II

gruszki obrać ze skórki a następnie pokroić je w kosteczkę. Dodać do nich owoce anyżu, cukier oraz suszone morele krojone w cienkie paseczki. Całość wrzucić do garnuszka i chwilę poddusić. Ciasto francuskie rozwałkować a następnie pokroić na kwadraty (dla mnie wyszło 12) i na każdym jednym wyłożyć gruszki. Dowolnie skleić i piec w mocno nagrzanym piekarniku. Przed podaniem można posypać cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 20.01.2014 22:33
przepyszne :)
IlonaAlbertos 20.10.2010 19:39
Muszą być smaczne, bo prezentują się imponująco.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak