Panga w cieście francuskim

Panga w cieście francuskim

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • panga

    2 sztuki
  • ciasto francuskie

    1-2 opakowania
  • jajko

    1 sztuka
  • pieprz czamy mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety rybne myjemy i osuszamy następnie z obu stron posypujemy solą i pieprzem. Ciasto francuskie kroimy w płaty nieco większe niż filety. Rybkę układamy wzdłuż na płatach ciasta i boki lekko nacinamy, a następnie pleciemy warkocz. Rybę w cieście smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy ok 45 min w temp. 180\'C. Taką rybkę polecam podawać z kapustą pekińską - znajduje się przepis w mojej księdze ;) Smacznego !!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

czekoladka_m

03.02.2014 10:09
A ja jeszcze takiej nie jadłam:) Muszę kiedyś zrobić!

RenataZ-et

29.03.2013 14:53
bardzo lubię tak przygotowaną rybkę

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat