Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z mortadelą

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mortadela 40 dag
jajko 2
strąki papryki 4
łyzki musztardy 2
łyżki tartej bułki 4
drobno starty chrzan
sok z cytryny
sól
cukier
kilka łyżek śmietany
boczek wędzony 20 chudy

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z mortadelą

Mortadelę obierz z osłonki, a następnie pokrój ją w plastry. Boczek pokrój również w plastry, ułóż na nim mortadelę, a następnie posmaruj ją cienką warstwą musztardy. Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne. Pokrój każdą z nich na paski. Poukładaj je następnie na mortadeli. Pozawijaj wszystko razem w roladki i pospinaj je wykałaczkami. Roladki kolejno maczaj w roztrzepanym, lekko osolonym jajku, obtaczaj je w bułce tartej. Następnie smaż je na rozgrzanym oleju tak długo, aż się zezłocą. Chrzan wymieszaj ze śmietaną (ok. 3 łyżek), dopraw do smaku solą, cukrem i sokiem z cytryny. Gorące roladki obłóż chrzanem (możesz je przybrać plasterkami cytryny) i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 24.04.2012 21:13
smaczne roladki
angelika14 09.02.2012 16:12
aż ślinka leci
pawel007 20.10.2010 18:26
pysznie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak