Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pasta kanapkowa z soczewicy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
sól
Zioła prowansalskie suszone Prymat
soczewica zielona 20 dag

Przepis i sposób przygotowania na: pasta kanapkowa z soczewicy

Soczewicę gotować przez około 35 minut, wystudzić i przepuścić przez maszynkę do mięsa. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Cebulę obrać, z papryki usunąć gniazdka i pokroić je w kostkę, usmażyć na oleju, dodać czosnek, wymieszać z soczewicą, przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 24.11.2010 20:00
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak