Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kotlety sojowo-twarogowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

granulat sojowy 1 opakowanie
mrożony szpinak 1/2 opakowania
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
jaja 1 szt
cebula 1 szt
mąka ziemniaczana 2 łyżki
płatki kukurydziane 1/2 szkl
sól
Papryka ostra mielona Prymat
twaróg 1 kostka (półtłusty)

Przepis i sposób przygotowania na: kotlety sojowo-twarogowe

Granulat przygotować według przepisu na opakowaniu, wystudzić go. Szpinak rozmrozić, płatki kukurydziane pokruszyć. Cebulę obrać, pokroić w kostkę i zeszklić na oleju. Granulat wymieszać ze szpinakiem, rozdrobnionym twarogiem, jajkiem, cebulą, bułką tartą, płatkami i mąką. Doprawić solą, pierzem, papryką i czosnkiem. Uformować kotlety i usmażyć na oleju.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 24.11.2010 19:59
smaczne
Gonia555 21.10.2010 18:47
Zrobię, ale bez cebuli :-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak