Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gałki mięsno-ryżowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka kurze 2 szt
ryż 1 woreczek
pietruszka suszona 1łyżeczka
śmietana 12%
sól
przyprawa kebab- gyros Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: gałki mięsno-ryżowe

Udka obrać ze skóry i ugotować w rosole, poczekać aż trochę przestygną, przekroić je na pół i przyprawić solą, pieprzem i przyprawą kebab gyros, usmażyć je na oleju. W międzyczasie ugotować we wrzącej, osolonej i z przyprawą kebab gyros wodzie ryż, następnie osączyć go, wymieszać z pietruszką, doprawić solą i pieprzem. Każdą część udka obtoczyć w ryżu, formując gałki, polać śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 24.11.2010 19:59
musi byc pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak