Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panga z bazyliowym sosem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filety z pangi 2 szt
sól
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
mąka
jaja 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
ser feta 27 dag
czosnek 1 ząbek
oliwa 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: panga z bazyliowym sosem

Filety umyć i osuszyć, pokroić w kawałki, posypać solą i pieprzem, obtoczyć w mące, następnie włożyć do talerza z rozmąconym jajkiem i do kolejnego z bułką tartą, usmażyć na złoty kolor. Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać oliwę i bazylię, wszystko zmiksować, dodawać stopniowo pokrojoną w kostkę fetę i mieszać. Tak przygotowanym sosem polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

hastalavista 26.12.2010 13:13
pyszności :)
Roman5 24.11.2010 19:59
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak