Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Nadziewane ciasto czekoladowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 2 szkl
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
Soda oczyszczona Prymat 1 łyżeczka
kakao 2/3 szkl
cukier 1 1/4 szkl
masło 125 gram
kwaśna śmietana 1 szkl
mleko 1 szkl
jajko 3
śmietana 30% 3/4 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewane ciasto czekoladowe

Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i kakao.Dodać cukier, masło, mleko i kwaśną śmietanę.Ubijać do połączenia składników.Dodać lekko roztrzepane jajka, dalej ubijać.Przełożyć do formy i piec ok 1 godziny w temp 180 stopni(lub do suchego patyczka).Przekroić po ostygnięciu na pól.Ubić śmietanę kremówkę 30 %.Rozsmarować na dolnej części cista przykryć drugim płatem.Zrobić polewę:rozpuścić 50 gram gorzkiej czekolady i 25 gram masła, dodać 3 łyżeczki cukru pudru.Polać polewą ciasto.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa104 25.07.2011 10:53
Wygląda na smaczne i pewnie takie jest.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak