Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

surówka z porów z orzechami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pory 400g
jabłka 2
keczup pikantny 2 łyżki
orzechy włoskie 40g
oliwa łyżka
sól, pieprz, cukier do smaku
musztarda do smaku
papryka konserwowa
kiełki rzodkiewki

Przepis i sposób przygotowania na: surówka z porów z orzechami

Pory czyścimy, odciąć górne odcinki zielonych liści oraz korzonki , dokładnie myjemy pod bieżącą wodą , przeciąć na pół i drobno pokroić razem z papryką , orzechy sparzyć , obrać i posiekać , jabłka zetrzeć na tartce o dużych otworach , rzodkiewki w plasterka albo jeszcze inaczej też można zetrzeć na tartce .Wszystkie te składniki doprawiamy i mieszamy .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Tomasz17 14.03.2011 14:00
muszę spróbować, bo ciekawi mnie smak
ElizaT 16.02.2011 11:09
niezle !
Grażyna13 28.10.2010 12:28
Ciekawe zestawienie smaków
Kate131 21.10.2010 07:08
połączenie dziwne,ale ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak