Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa pieczarkowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dag
ziemniaki 4-5 większych
kasza jęczmienna 50 gram
marchewka 1-2 szt
natka pietruszki
sól, pieprz, Kucharek do smaku
śmietana 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa pieczarkowa

Pieczarki pokroić, podsmażyć na patelni.Do garnka wlać wodę(ok 1-1/5litra), zagotować,wrzucić kostki grzybowe.Następnie wrzucić kaszę, pieczarki podsmażone, marchewkę startą na tarce jarzynówce i ziemniaki pokrojone w kostkę.Gotować do miękkości warzyw(ok 20-25 min).Wrzucic posiekana natkę pietruszki, zagęścić śmietaną rozrobioną z odrobiną wody i mąki.Doprawić i jeszcze raz zagotować.
Wywar można ugotować na kości, bądź kurczaku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata113 20.10.2010 11:32
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak