Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brownies z pomarańczą i białą czekoladą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

gorzka czekolada 150 gram
jajko 5
cukier trzcinowy 200 gram
cukier biały 100 gram
masło 100 gram
mąka 150 gram
kakao 1 łyzka
pomarańcza 1
biała czekolada 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Brownies z pomarańczą i białą czekoladą

Gorzką czekoladę rozpuścić.Jajka połączyć z cukrem, mąką i kakao.Dodać rozpuszczoną czekoladę i masło.Wymieszać. Sparzona pomarańczę ze skórką pokroić w kostkę i wrzucić do ciasta.Na koniec dodać posiekaną białą czekoladę.Piec ok. 40 min w temp 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Chojłówna 05.10.2012 11:34
super, jeszcze nie próbowałam
bami 28.10.2011 22:26
Apetycznie się prezentuje :)
maryśka 12.05.2011 21:09
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak