Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pulpety

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bułka czerstwa 1\\2
mleko 1\\2 szklanki
kasza manna łyżka
koperek
mąka 2łyżki
sól, pieprz
bulion 1 l
ryba 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pulpety

Ryby zemleć z namoczoną w mleku i odciśniętą bułką , dodać zieleninę , jajko, cebulę i kaszę . Całość doprawiamy i mieszamy dobrze ręką . Następnie formujemy kulki , obtoczyć je w mące , tylko nie smażyć ,ale za to od razu wkładać do gorącego gotującego się bulionu. Ugotowane najczęsciej podajemy z dowolnym sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Robert10 29.12.2011 16:14
apetyczne
jasiek 27.09.2011 12:42
wyglądają świetnie
Ewa95 22.09.2011 12:21
pyszości
gosia561 07.07.2011 13:16
ciekawe
ElizaT 26.01.2011 10:19
jak dużo pulpetów

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak