Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rolada schabowa ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1,5 kg
szpinak mrożony 10-15 dag
mięso mielone drobiowe 30 dag
jajko 1
czosnek 3 ząbki
marchewka 2 szt
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Rolada schabowa ze szpinakiem

Schab rozkroić na duży prostokątny płat.Posypać solą i pieprzem i ewentualnie innymi ulubionymi przyprawami.Szpinak rozmrozić, dodać obrany i posiekany czosnek i odrobinę soli i utrzeć lub zmiksować.Mięso mielone wymieszać z jajkiem i solą i pieprzem.Można dodać ulubione zioła.Marchewki ugotować , pokroić na słupki.Na płacie schabu rozsmarować cienka warstwę szpinakowo-czosnkową, na niej rozsmarować farsz mięsny i ułożyć marchewkę w równych odstępach przez całą długość schabu.Delikatnie zwinąć roladę, spiąć szpilkami lub związać nicią.Włożyć do rękawa do pieczenia.Piec ok 90 min w temp 200 stopni.Pod koniec pieczenia przeciąć rękaw i odsłonić mięso by się przyrumieniło.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak