Roladki schabowe ,, z kolorkiem \" :

Roladki schabowe ,, z kolorkiem \" :

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    2 sztuki
  • ogórek świeży

    2 paski
  • żółta papryka

    2 paski
  • sól

    1 do smaku
  • cebula

    2 sztuki
  • woda

    1 szklanka
  • olej z pestek winogron

    3 łyżki
  • masło

    1 łyżka
  • pieprz czarny grubo mielony

    1 do smaku
  • bulion wieprzowy

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    2 paski
  • ser żółty

    2 plastry
  • papryka słodka mielona

    1 do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety ,, rozbić \" tłuczkiem do mięsa na duże plastry ( uważać by nie przeciąć mięsa ).Posolić i pop[ieprzyć. Na każdym ułożyć plaster sera , pasek ogórka, żółtej papryki i czerwonej papryki. Zawinąć brzegi i zwinąć roladki. Spiąć wykałaczkami. Oprószyć z wierzchu słodką papryką mieloną . Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć na mim roladki na rumiano ze wszystkich stron. Przełożyć roladki do małego garnuszka z grubym dnem, a na patelnię wlać wodę i wrzucić kostkę bulionową .Zagotować i dusić 5 minut. Przelać do garnuszka z roladkami .Przykryć i dusić do miękkości. na małym gazie. Płyn powinien lekko odparować a cebula zagęścić sos.Doprawić do smaku. Wyjąć roladki. Usunąć wykałaczki .Przekroić roladki na skos tak by było widać kolorowe nadzienie. Podawać z ziemniakami z wody po 2 połówki na porcję.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (76)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

rakow2

26.12.2011 11:40
nazwa fajna

Dominika30

18.06.2011 19:11
Smakowite

Tomasz17

27.04.2011 09:37
smaczne

Magda60

26.04.2011 17:44
super

misiek123

20.04.2011 16:05
rewelacja :)

Sylwia56

14.04.2011 10:51
super apetycznie

Justyna Jussstiii

10.04.2011 09:36
super

Justyna Jussstiii

10.04.2011 09:36
super

Tomek13

07.04.2011 18:55
pycha

Tomek13

07.04.2011 18:55
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat