Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

krem kalafiorowy ze smażonymi kurkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bulion 2 litry
ziemniaki 5 sztuk
kalafior 200 gram
kurki blanszowane 300 gram
śmietan 200 mililitrów

Przepis i sposób przygotowania na: krem kalafiorowy ze smażonymi kurkami

bulion gotujemy, dodajemy do niego pokroione w kostkę ziemniaki, i kalafior podzielony na małe różyczki, gotujemy do miękości, przyprawiamy dodajemy smietanę, miksujemy . Kurki podsmazamy krem rozlewamy do miseczek, na wierzk dodajemy kilka podsmązonych kurek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak