Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pączki dla alergików

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pszenna 25 dag
cukier 5 dag
woda 150 ml
masło roślinne 2,5 dag
sól
olej do smażenia
drożdże świeże 4 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Pączki dla alergików

Składniki na ciasto mieszamy (świeże drożdże najpierw rozprowadzamy w wodzie), wyrabiamy, dodając szczyptę soli i odstawiamy na godzinę.Formujemy nieduże kule (10 sztuk) i układamy na oprószonej mąką stolnicy.Przykrywamy ściereczką i na pół godziny odstawiamy do wyrośnięcia.W głębokiej patelni lub rondlurozgrzewamy olej, smażymy pączki aż będą równomiernie przyrómienione.Ostudzone nadziewamy dżemem (za pomocą rękawa do wyciskania kremów) i posypujemy cukrem pudrem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 26.03.2012 13:10
dobre
stokrotka 27.05.2011 22:35
dobre
matii6 22.10.2010 15:46
smacznie wyglądają
alaaa 20.10.2010 13:27
wyszły ci super
Emilia22 20.10.2010 08:20
warto wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak