Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz z żałądków drobiowych

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żąłądki drobiowe 1 kg
dag cebuli
kilka ząbków czosnku
sól, pieprz
ogórki kiszone 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz z żałądków drobiowych

Żołądki myjemy, oczyszczamy,przelewamy wrzątkiem i kroimy w mniejsze kaałki.Kiszone ogórkiobieramy i kroimy w drobną kostkę.Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy ( czosnek możemy rozgnieść w prasce).Na patelni rozgrzewamy olej, wkładamy cebule z czosnkiem i podsmażamy.Dodajemy ogórki żołądki, wlewamy kilka łyżek wody, doprawiamy solą i pieprzem.Mieszamy.Patelnię przykrywamy i dusimy gulasz na małym ogniu około godziny.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 06.01.2011 14:52
nie wiem czy by mi smakowało,,,
alaaa 20.10.2010 13:27
bardzo lubię ,,

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak