Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

GYROS - sałatka

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

duża pierś kurczaka 1 szt
cebula biała 1 szt
kukurydza w puszce 1 szt
kapusta pekińska 1 szt
keczup pikantny 6 Łyż.
majonez 5 Łyż
przyprawa do gyrosa 1 op
olej roślinny 2 Łyż
fasola 1 puszka
ogórki konserwowe 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: GYROS - sałatka

1) pierś umyć i pokroić w kostkę (1 cm na 1 cm), następnie posypujemy przyprawą do gyrosa, łączymy z olejem i odstawiamy na około 30 minut do lodówki (najlepiej gdy tak przygotowaną pierś odstawiamy na noc). Następnie mięso smażymy na patelni (bez dodatku tłuszczu)
2) mięso studzimy, ogórki i cebulę kroimy w kostkę, kapustę piekińską szatkujemy
3) wszystkie składniki układamy warstwami w kolejności: mięso, cebula, keczup, ogórek konserwowy, fasola czerwona, kukurydza, majonez, keczup,kapusta pekińska

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak