Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marchew zapiekana z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 4
masło 3 łyżki
pieczarki 25 dag.
żółty ser starty 3 łyżki
niskoprocentowa gęsta śmietana 1/2 szklanki
cukier, sól, pieprz
natka pietruszki 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Marchew zapiekana z pieczarkami

Marchew obrać, pokroić w cienkie plasterki, obgotować w lekko posolonej i posłodzonej wodzie. Pieczarki pokroić w plasterki, podsmażyć na maśle. Wymieszać oba składniki, dodaż zieloną pietruszkę i starty ser. Naczynię do piekarnika wysmarować resztą masła, włożyć marchew z pieczarkami i zalać śmietaną. Zapiec w piekarniku. Podać jako samodzielne danie kolacyjne lub jajo dodatek do omletów czy jaj w koszulkach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 21.04.2013 08:43
smaczne ,muszę wyprubowac

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak