Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w galarecie

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
węgierki 40 dkg
czosnek 3 ząbki
Żelatyna wieprzowa Prymat 5 łyżek
woda 5 szklanek
kostka rosołowa 1 sztuka
sól, pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w galarecie

Długim nożem wyciąć w środku schabu dziurę przez całą jego długość. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą. Tą mieszanką natrzeć schab. Mięso faszerować wydrylowanymi śliwkami. Schab piec ok. 60 minut w rękawie, a gdy wystygnie, pokroić w plastry. Żelatynę zalać 3/4 szklanki wody i odstawić do spęcznienia. Pozostałą wodę zagotować z kostką rosołową i przyprawami. Dodać żelatynę i znów zagotować. Wystudzić. Tężejącą galaretką zalać schab.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 02.12.2011 14:23
super
RenataZ-et 11.12.2010 11:32
Pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak