Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makagigi

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

miód 25 dkg
mak 25 dkg
masło 8 dkg
wafle

Przepis i sposób przygotowania na: Makagigi

Mak sparzyć, zmielić dwukrotnie w maszynce do mielenia. Podgrzać miód, dodać masło, gotować aż lekko się zarumieni, włożyć mak, smażyć przez 2-3 minuty. Masę rozsmarować na waflach, przycisnąć deseczką i przyłożyć ciężkim przedmiotem. Po kilku godzinach można podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.10.2010 23:44
Ciekawa nazwa :)))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak