Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mazurek cygański

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka ziemniaczana 4 łyżki
cukier 4 łyżki
rodzynki 5 dkg
smażona posiekana skórka pomar 5 dkg
pokrojone w paseczki migdały 5 dkg
suszone śliwki pokrojone 5 dkg
masło
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
orzechy 5 posiekane

Przepis i sposób przygotowania na: Mazurek cygański

Wszystkie bakalie obsypać łyżką mąki. Oddzielić żółtka od białek. Z białek ubić sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem, dodawać do nich po trochu mąkę, cały czas mieszając, wymieszać z pianą. Otrzymaną masę wymieszać z bakaliami i rozłożyć na wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blasze na grubość 1 cm. Wstawić do średnio nagrzanego piekarnika i piec na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Maniek2 06.01.2012 12:16
napewno dobry
RenataZ-et 30.10.2010 15:05
Pyszny będzie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak