Sposób przygotowania
Obie czekolady należy posiekać, masło roślinne rozpuścić. Mleko wymieszać z kefirem i jajkiem, wlać roztopione masło i wymieszać. W drugiej misce wymieszać ze sobą obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sól i kakao, mieszankę wlać do mleka, jajka, kefiru i masła. Dosypać posiekane czekolady i całość delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Foremki do muffinek wyłożyć papierowymi foremkami z pergaminu( do kupienia w sklepach). Ciasto wlewać do 3/4 wysokości każdej foremki. Muffinki piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Spróbuj również
Komentarze
Dodaj komentarz
Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !
Krzysztof42
pioge7
pioge7
Goya
Zoso
Katarzyna/kate1980
IKrakowianka