Muffiny czekoladowe

Muffiny czekoladowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gorzka czekolada

    10 dag
  • biała czekolada

    10 dag
  • masło

    10 dag
  • kefir

    1/3 szklanki
  • jajko

    1 sztuk
  • mąka pszenna

    25 dag
  • cukier

    3 łyżki
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • kakao

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obie czekolady należy posiekać, masło roślinne rozpuścić. Mleko wymieszać z kefirem i jajkiem, wlać roztopione masło i wymieszać. W drugiej misce wymieszać ze sobą obie mąki, cukier, proszek do pieczenia, sól i kakao, mieszankę wlać do mleka, jajka, kefiru i masła. Dosypać posiekane czekolady i całość delikatnie wymieszać na jednolitą masę. Foremki do muffinek wyłożyć papierowymi foremkami z pergaminu( do kupienia w sklepach). Ciasto wlewać do 3/4 wysokości każdej foremki. Muffinki piec przez około 30 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

15.02.2014 19:53
przepyszne muffiny

Katarzyna/kate1980

05.04.2012 20:48
ale smaczne

Zoso

28.06.2011 18:58
wyglądają apetycznie

Goya

21.06.2011 09:02
fajny

pioge7

17.03.2011 18:02
uwielbiam

pioge7

16.03.2011 15:53
apetyczne

Krzysztof42

26.02.2011 14:11
zachęcające bardzo ładne fotki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat