Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zupa strogonow

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

polędwica wołowa 40 dag
olej 2 łyżki
cebula 1 szt
mąka 1 łyżka
śmietana 1/2 szklanki
papryka czerwona 1/2 stronga
koncentrat pomidorowy 1 puszka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka zielona 1/2 stronga
papryka żółta 1/2 stronga
papryka czerwona 1/2 stronga

Przepis i sposób przygotowania na: zupa strogonow

polędwice opłukać, dokładnie osuszyc papierowymi recznikami, pokroic w cienkie paseczki,cebule obrac drobno pokroic krótko obsmażyc na oleju razem z poledwica,przelozyc do garnka,zalac 1/2 l wrzatku, zagotowac, zmniejszyc ogien, gotowac 5 min, dodac koncentrat pomidorowy i pokrojona w kostke papryke,doprowadzic do wrzenia, przyprawic do smaku sola i pieprzem, mąke rozprowadzic ze smietana, wlac do potrawy, zagotowac, smacznego:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 24.05.2011 17:47
Całkiem przyjemny przepis :)
gosia561 09.02.2011 02:13
lubię
accee 14.12.2010 23:47
Lubie to :)
jarek4 09.12.2010 11:53
pyszne
Grażyna13 29.11.2010 10:58
A to ciekawe-strogonow w formie zupy !
wolochski 23.11.2010 11:50
pycha:)
Mysiunia 20.11.2010 12:54
smaczna:)
lukoszek88 20.11.2010 11:21
Takie lubie
wolochski 04.11.2010 14:01
musi byc pyszna :)
wiktor188 02.11.2010 18:18
pycha
Emilia22 21.10.2010 08:57
nie jadłam jeszcze takiej zupy,fajny pomysł:)
Agnieszka172 20.10.2010 21:42
pyszne
Dorota76 19.10.2010 22:23
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak